The School of Rock

Typ: Komedi - Musik-film
Längd: 1h. 44 min.
Släppt: 2004
Betyg: (1) (2) (3) (4) (5)

En snobbig privatskola. Stela färger. Och en rektor (spelad utav Joan Cusack) med en pinne lååångt uppkörd i rektumet/tarmen. En sådan skola behöver en liten nypa Jack Black och en liten nypa Rock 'n' Roll!

Jack Black spelar i denna film en arbetslös man vid namn Dewey Finn, vars högsta önskan i livet är att bli rockstjärna. Dewey lever på sin polare Ned Schneebly (Mike White), och ligger alltid efter med hyran - om han ens betalar sin del. Något som Ned's nya flickvän Patty (Sarah Silverman) inte gillar.

Dewey blir därför tvingad att skaffa ett jobb...

Han försöker med att sälja sin Gibson Les Paul, men det blir inte av. I samma stund som Dewey lagt på luren för den potentiella köparen, så ringer telefonen igen - och denna gång är det rektor Rosalie Mullins (Cusack) från Horace Green privatskola. Hon söker Ned, eftersom de behöver en lärarvikarie. Dewey ser sin chans och utger sig för att vara Mr. Schneebly.

Dewey har dock fortfarande inte gett upp sin rockstjärnedröm, och blir ännu mer exalterad när han upptäcker att den klass han vikarierar i är musikaliskt begåvad. The Battle of The Bands (en tävling för rockband som vill bli kända) har auditions och "Mr. Schneebly" ser en anledning till att starta ett klassprojekt...

Hur det går tänker jag dock inte avslöja!

// Sarah Strandberg


 Mr. Black accept no substitutes!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0