Ozzy Osbourne kan inte bli Gud

Aah, Black Sabbath. Bildat i Birmingham, England 1968. Originaluppställning: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler och Bill Ward. Ozzy Osbourne blev dock sparkad från bandet på grund av alkoholproblem 1979, och då ersatt av Ronnie James Dio.

Dio spelade i Sabbath fram tills 1982, och hann under den tiden släppa ett antal album, samt lansera rockens och metalens signum – nämligen djävulshornen. Ozzy Osbourne började under den här tiden med sin solokarriär, som han sedan har återupptagit då och då genom åren. Under 1980 – och 90 talen höll Ozzy Osbourne inte bara på med sin solokarriär, han kämpade också för att bli nykter.

Idag så spelar Dio tillsammans med de gamla Black Sabbath - medlemmarna Tony Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice i bandet Heaven&Hell, som i april 2008 släppte sitt första album – The Devil You Know. Heaven&Hell är också konsertaktulla i Europa, och kommer till Sverige 7 december (Göteborg) och 8 december (Malmö), se hemsidan : http://www.ronniejamesdio.com/

Ozzy Osbourne har inte heller legat på latsidan de senaste åren. Med allt ifrån reality showen The Osbournes och nu senast The Osbournes: Reloaded, som sänds på tv 6, söndagar klockan 20.30. Utöver detta så har Ozzy även haft fullt upp med sin festival – Ozzfest och med att själv turnera runt och släppa ny musik, både med Sabbath och som soloartist.

Ja, det är alltså två speciella personer som vi har att göra med. Olika, men ändå sammanlänkade via Black Sabbath. Men vem är bäst? Dio kan sjunga, och han sjunger bra! Det gör inte Ozzy… Ozzy är hes och kan knappt prata ordentligt, tack vare sitt drogmissbruk. Angående Dio så har jag inte hittat något eller hört något som skulle antyda att han någonsin haft problem med droger, av något slag.

Vilket ger oss resultatet Dio: 2, Ozzy: 0

Ozzy är dock mer känd och omtalad, tack vare fladdermustuggandet och genom reality showen The Osbournes. Han har även gett omvärlden ett antal skratt med sitt sätt att vara, prata och agera.

Resultat: Dio: 2, Ozzy: 2

Ohhh, det är lika nu… Och nu vet jag vad ni alla tänker: ”Jamen, Ozzy är ju The Price of Darkness, klart han skall vinna, han har ju inte fått det smeknamnet utan anledning”… Precis, för det är just detta som avgör. Ozzy är The Prince of Darkness, Prinsen… Inte kungen, utan Prinsen!

- Och det är nu ni läsare tänker: ”Men Dio har inget smeknamn?”

Nej, kanske inte. Men han har strategiskt valt artistnamn, italienare som han är… Ronnie James Dio föddes som Ronald James Padavona, och hans farmor var italienska. Dio på italienska betyder Gud. Precis som Dios på spanska betyder Gud.

Han har alltså utnämnt sig själv till Gud. Huruvida detta stämmer eller inte, låter jag er avgöra. Jag vet i alla fall vart jag står, trots att jag inte är troende.

Vada Con Il Dio, allihop!

// Sarah Strandberg


      
                   VS      
                        Ozzy                                    Dio


Kommentarer
Postat av: Daniel Ingvarsson

Fin artikel älskling

2009-10-16 @ 15:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0