Public Enemies

Typ: Drama/Brott/Historia/Thriller-film
Längd: Ca 2h. 20 min
Släppt: 2009
Betyg: (1) (2) (0,5)

Det är år 1933, fjärde året på depressionen, och John Dillinger kände för att råna en (eller flera?) bank(er). Efter att han, med krut och kulor, hjälpt sina vänner ut ur Indiana State Prison.

Det är såhär den nya pang-pang-filmen med Johnny Depp och Christian Bale i huvudrollerna, börjar. Därefter följer en vild katt - och råtta-lek mellan dessa två män och deras "medarbetare", med Bale på lagens sida ,som FBI - agent Melvin Purvis, och Depp på andra sidan, som den professionella och gentlemanna bankrånaren John Dillinger.

Det må vara gott om ögongodis på bio-scenen, med både Depp och Bale i samma scen, men detta hjälper tyvärr inte i de stunder då manuset är tunt och tråkigt samtidigt som kameran flackar från hörn till hörn utan att man själv hänger med. Inte heller får man någon direkt bakgrundsfakta till hela filmen, eller någon annan fakta angående någonting centralt - som till exempel hur många banker John Dillinger rånade INNAN han blev USA:s fiende nummer ett?!

Det man istället får se är oändliga och väldigt intensiva scener då "den goda sidan" och "den onda sidan" leker indianer och cowboys från vars ett gathörn i centrala chicago, eller mitt ute i skogen i landet ingenstans. 

Men finns det då något positivt med denna film? Absolut! Filmen innehåller, trots ett relativt tomt manus, en del roliga och snitsiga kommentarer/ händelser á la Depp samt ett bra och fint upplagt slut. Och sen innehåller filmen ju även en del Johnny Depp... och lite mer Depp, lite Bale och sist men inte minst - Johnny Depp!

// Sarah Strandberg



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0